HTML

Metadata

"Both Goldberg and Soghoian agree that, in the end, the advice for those seeking privacy online is simple: use Tor and turn off your cellphone."

Eddig ez rendben is van. Jobb esetben a rúter után logolnak mindent, rosszabb esetben már a gépben van a hw backdoor, esetleg lézermikrofon az ablakon stb, tehát a tor önmagában nem segít. Mégis hogyan lehet a pánik gomb mellett internetezni? Egyszerű megoldás nincs. Kell hozzá:

i) külső USB long range wifi
ii) Backtrack
iii) Vagrant és VirtualBox

Az első pont egyszerű, a második és a harmadik nagyon nem. Nincs elég hely a Dropboxon, hogy feltegyem az image-et, ezért ezt mindenkinek magának kell hekkelnie. A NAT mellé egy host-only hálózat is kell amire az ssh -X megy. A wifi le fogja vágni a NAT-ot, btw vagrant parancsok nem lesznek és a VirtualBox-ban az USB filter-t dont forget!

sudo macchanger -r wlan0
sudo ifconfig wlan0 up
sudo wicd
sudo wicd-client -n

Végre sikerült a trekerrel wifizni. Nyilvános helyen csak így szabad a hálózatra kapcsolódni. Ezek után jön a sokcsatornás tor, proxyk és a remailer. Egyelőre a Jitsi-t akarom áthajtani rajta és olyan egyszerűen megcsinálni, hogy az átlagos apple user is használni tudja.

Címkék: wifi osx backtrack

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikopol.blog.hu/api/trackback/id/tr14910992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása