HTML

Vita Nova

A hekkernek eszközökre van szüksége, nagyon jó eszközökre. Egy kimaxolt MacBook az első lépés. A második a Zegna öltöny, a harmadik a Honda DN01. Utóbbi kettővel úgy vagyok, mint plasztik Józsi Angliában: gatyátlanul. Egyelőre maradok a lamer osx hack w/ style megközelítésnél: egyszerű dolgok a közönség szolgálatában.

Vettem egy Apple-t, mit kezdjek vele?

Három dolog van amit egy új gépen rögtön a kicsomagolás után érdemes beállítani. Az első a lemeztitkosítás. 2012-re elértünk oda, hogy a TrueCrypt része lett az OS X-nek. Az SSD és a CPU bírja és egyetlen gombnyomásra működik.

Security & Privacy -> FileVault -> Turn On FileVault...

A második a tűzfal aktiválása. Figyelem! A tűzfal aktiválása nem jelenti azt, hogy minden OK. A gond nem a bejövő, hanem a kimenő forgalommal van. Később majd írok arról is, hogy mi legyen a wardriving-gal. Egyelőre kapcsoljuk be tűzfalat!

Security & Privacy -> Firewall -> Firewall Options
 ✔ Automatically allow signed...
 ✔ Enable stealth mode

A harmadik dolog az idétlen animációk letiltása. Ezt kell beírni a Terminálba (Utilities/Terminal):

defaults write NSGlobalDomain NSAutomaticWindowAnimationsEnabled -bool false

One more thing

Készítsünk egy Applications könyvtárat a Desktop-on és a chromium dmg-ből húzzuk bele az appot. A TextEdit alkalmazással írjuk meg a következő szöveges fájlt. Figyelem! Az editort át kell kapcsolni Format/Make Plain Text módba.

#!/bin/bash
chromium="${HOME}/Desktop/Applications/Chromium.app/Contents/MacOS/Chromium"
user_data_dir="${HOME}/Desktop/Applications/Data"
${chromium} -incognito --user-data-dir="${user_data_dir}"

Ezt a fájlt az app mellé kell menteni Chromium.sh névvel és a Get Info panelen az Open with kombót a Terminal-ra kell állítani. További hekkelést jelent ha a War on bad design-ból a browser ikont ráhúzzuk a parancsfájlra (Get Info kis ikon). Végre van egy duplaklikkelhető független böngészőnk.

Ennyit az OS X hegyi oroszlán beállításáról. Több időt nem érdemes vele tölteni, mert alapvetően adja a dolgot.

Címkék: apple macbook chromium

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nikopol.blog.hu/api/trackback/id/tr654832760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása